Verlore sleutels in Oeteldonk worre meej 11-11 op ‘gevonde’ plek teruggelegd.

Oeteldonk wordt steeds duurzaomer. Van ut efficiënt en effectief verzaomele van afval, tot stasiegeld-sjaals veur mense die nie ut Oeteldonk komme en “Tweede Kans Kroketten” die ut de muur zèn gevalle maor echt nog wel te ete zèn. Elk jaor kumt Oeteldonk wel meej un nieuw inisiatief. Zo ook nouw.

Veur d’n aftrap van ût carnavalsseizoen ‘22-‘23 wordt er dees jaar naomelijk getest of verlore sleutels alsnog hergebruikt kunne worre deur ze meej 11-11 terug te legge op de plekke waor ze gevonde zèn en waor de de eigenaar zèn/haor sleutels tijdens carnaval heet verlore. Hiermee dringt Oeteldonk het ‘definitieve’ verlies van sleutels terug en dus het onnodig bijmaoke van sleutels. Schoenmaokers die hierdeur hun omzet zien teruglope zulle gecompenseerd worre deur reclames op de matrixborden in Oeteldonk.

Ook Sander Schellings, Veurzitter van CV Naovenant Niks is zunne sleutels tijdens carnaval 2022 kwètgeraokt. “Ik wit het nog goed”, begint hij. “Direct na carnaval kon ik m’n eige niks meer herinnere. Maor sanderdaogs kwame d’r flarden van d’n zaoterdagaovond terug. Waaronder ut moment waarop ik munne sleutels verloor. Ik wist ineens wir precies waar ik gestaon had. Meej 11-11 gai ik daor uurst munne sleutels ophaole. En als ik daor dan toch ben, dan vat ik ok meej un pilske! Ut is immers 11-11, nie? Haha!” Lacht hij. “Unne keycord had me heul wa leed kunnen bespaore diejen aovond”, grapt hij na. Sander is gelukkig nie d’n innigste, vandaor ut inisiatief.

Veur d’n test roept Oeteldonk iedereen op die tijdens carnaval zunne sleutels is kwètgeraokt om ze te komme zuuke tijdens 11-11. Alle andere aonwezige wijze wij gère op ut gebruik van unne keycord zonder clipke (anders schiet ie alsnog veuls te mekkelijk los).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *